Bent u als bouwbedrijf actief in de ruwbouw dan worden uw belangen verzekerd door Bouwunie Algemene & Ruwbouwaannemers. Dit is de grootste sector binnen Bouwunie met ruim 2.000 bedrijven.
De energieprestatieregelgeving blijft er nog steeds een hot topic, inclusief de technische uitdagingen zoals de bouwknopen. Andere technisch wetgevende dossiers blijven grondverzet, scheiding van het afvalwater en brandreglementering. Op strategisch vlak is er aandacht voor de betonstop, de betaalbaarheid van het bouwen, de btw-problematiek sloop en heropbouw, en het moeilijke evenwicht renovatie en nieuwbouw.
Naast generieke thematieken over alle sectoren heen kwamen meer specifiek voor de ruwbouw aan bod: geothermie, vloeren innovatief en schadevrij uitvoeren, nieuwe regels voor woningventilatie, een totaaloverzicht van de betonsoorten, de spouwmuur, checkin@work, luchtdicht bouwen, binnenisolatie…
In haar visienota 'bijkomende maatregelen klimaat' uit de Vlaamse regering een nieuwe ambitie: reductie van de broeikasgasuitstoot tegen 2030 t.o.v. 2005 met 40%. Dit heeft een impact op de gebouwen en de manier waarop we ze verwarmen.
In september start de hogeschool in Antwerpen met een nieuwe opleiding voor gegradueerde Werforganisatie. Met studeerafrichtingen in Wegenbouw en Woningbouw. Hiervoor is men dringend op zoek naar geschikte praktijk lectoren.
Arbeiders en werfleiders hebben nu twee bijkomende mogelijkheden om plannen te consulteren op de werf. Eens gedownload heb je geen internetverbinding meer nodig.
Bouwunie en Grondwijzer bezorgden de aannemers heel wat informatie. Blikvanger van de beurs was de windhoos-doos van Bouwunie.
Bouwunie is tevreden dat de Vlaamse regering zo ingaat op haar vraag naar een verlaagde retributie voor kleinere werken.
Stel ons jouw vraag. Of vraag een bezoek aan van een van onze medewerkers. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be. Of stel je vraag in de chat.