Getrouwheidspremie

De arbeiders van de sector stoffering en houtbewerking (PC 126) hebben in december 2016 recht op een getrouwheidspremie die 8,85% bedraagt van de brutolonen aan 108% verdiend gedurende de periode tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016. Het Fonds voor bestaanszekerheid voor de Stoffering en Houtbewerking maakt voor iedere belanghebbende een persoonlijke titel op.

Op 1 december werd de eerste uitgifte van de getrouwheidspremie aangetekend verstuurd naar de werkgevers uit de sector.  De werkgever moet de titel, onmiddellijk na ontvangst, overhandigen aan de rechthebbende. De arbeiders, aangesloten bij een vakbondsorganisatie moeten de uitbetaling aanvragen bij deze organisatie. De uitbetaling van de premies startte op 6 december. De niet-gesyndiceerde arbeiders moeten zich wenden tot het FBZ-Stoffering en Houtbewerking. De uitbetaling is mogelijk tot drie jaar
na de uitgifte van de titel.

De arbeiders van de gefailleerde ondernemingen zullen hun betalingstitel, prestatiekaart en fiscale fiche rechtstreeks van het Fonds ontvangen.  
De documenten van arbeiders die niet meer in dienst  zijn bij een werkgever van de houtsector worden onmiddellijk rechtstreeks naar de betrokkenen gestuurd i.p.v. naar de laatst gekende werkgever op 30 juni.

In het geval van loonbeslag of loonoverdracht wordt  de betalingstitel van deze betrokken arbeiders ingehouden door het Fonds.
      

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.