Bouwunie reageert tevreden op woningpas en energielabel voor woningen

De Vlaamse regering voert in 2018 de Woningpas in, een digitaal paspoort voor elke woning met daarin alle data en attesten. In 2019 krijgt het Energie Prestatie Certificaat een nieuw kleedje. Het EPC+ geeft meer informatie over hoe je je woning energiezuiniger maakt, wat dat kost en welk energielabel de woning krijgt na een bepaalde investering. Bouwunie is tevreden. Doel van de nieuwe instrumenten is een betere renovatie en een verhoging van de energieprestatie van de Vlaamse woningen.

Bouwunie pleit al enkele jaren voor de invoering van een woningpas en heeft actief meegewerkt aan de totstandkoming ervan binnen de werkzaamheden van het Renovatiepact 2050. De woningpas bevat alle relevante informatie van een woning. Het zegt hoe het gesteld is met de kwaliteit van de woning en met de energiezuinigheid. Een nuttig instrument om te weten welke investeringen een eigenaar, en op termijn ook een koper of huurder, best laat uitvoeren en op welke termijn.

Positief is voorts dat de regering in het Renovatiepact langetermijndoelstellingen vastlegt. Hierdoor weten bouwheren en bouwsector wat het streefdoel is.
   

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.