Sociale flitscontroles in de bouw moeten overtreders vatten

Dit weekend vinden er voor het eerst sociale flitscontroles plaats in de bouwsector. Deze beogen een preventief effect. Door de controles op voorhand aan te kondigen, kunnen de bouwbedrijven zich in regel stellen.

De sociale flitscontroles gebeuren door de verschillende inspectiediensten (RSZ, sociale inspectie, RVA …) en in verschillende arrondissementen. Ze gaan na of alle arbeidsovereenkomsten in orde zijn, of iedereen op de werf is aangemeld zoals het hoort, of de lonen correct zijn aangegeven … Als er effectief fraude is, volgen er sancties. 

Bouwunie hoopt dat dat de inspectiediensten hun pijlen vooral richten op de buitenlanders. Deze lappen al te vaak alle regels aan hun laars en werken op momenten dat de reguliere Belgische bouwbedrijven dit niet mogen of alleen kunnen na het vervullen van een omslachtige administratieve procedure. Dit is regelrechte oneerlijke concurrentie.

De flitscontroles zullen hopelijk het gewenste effect hebben. Echte fraude en sociale dumping moeten streng aangepakt worden, aldus nog Bouwunie.

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.