Problemen door schaarste aan en fors duurder geworden PUR- en PIR-isolatieproducten

Naar aanleiding van de problemen met de prijzen en de bevoorrading van PUR- en PIR-isolatieproducten, organiseerde Bouwunie een enquête bij haar leden. Hieruit blijkt dat de helft van de bouwbedrijven sowieso minder maar ook totaal geen isolatiematerialen gemaakt van PUR of PIR meer krijgen aangeleverd. Nog eens 34% verwacht bevoorradingsproblemen op korte termijn. De helft van hen zegt dat hierdoor nu en vooral binnenkort een of meer werven zullen stilliggen.

En dat is niet het enige probleem.

88% van de bouwbedrijven kan de hogere prijzen van deze isolatieproducten niet doorrekenen. In hun offertes zijn de prijzen en de te gebruiken materialen op voorhand vastgelegd.

Ook de laattijdige, gebrekkige communicatie van de leveranciers en de fabrikanten over de schaarste aan de betrokken materialen en de plotse en forse prijsstijgingen die ze doorvoeren, zit de bouwbedrijven erg hoog!

Bouwunie heeft een aantal juridische tips voor de leden om (verdere) schade te voorkomen en te beperken en geeft advies over de procedure om desgevallend tijdelijke werkloosheid in  te voeren voor de arbeiders die zonder werk vallen. Hierover communiceerde Bouwunie al eerder.
Met artikels voor een antwoord op de vragen van de leden over prijsherziening, prijsvoorbehoud, overmacht, en tijdelijke werkloosheid om economische redenen
 
De bevoorradingsproblemen met PUR/PIR-isolatie doen ook meteen de vraag rijzen of er geen alternatieven zijn. Die zijn er. U moet dan wel rekening houden met de specifieke eigenschappen van elke materiaalsoort. De Bouwunie-energieconsulenten geven tekst en uitleg bij de varianten van PUR/PIR.
 

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.