Te warm weer kan bouwactiviteit hinderen

Voor de rest van deze werkweek stijgt de thermometer boven de 30 graden. Bouwvakkers blijven aan de slag maar hun werkgevers kunnen extra voorzorgsmaatregelen nemen. Zo worden er onder meer koele dranken voorzien, wordt zoveel mogelijk in de schaduw gewerkt en kan de werkdag vroeger beginnen en eindigen. 

Bouwbedrijven kunnen dezer dagen extra maatregelen nemen om werken bij deze warme temperaturen draaglijker te maken. Zo moeten er aangepaste koele dranken ter beschikking gesteld worden en werknemers die blootgesteld zijn aan de zon moeten beschermingsmiddelen krijgen. Dat wil zeggen dat er zoveel mogelijk in de schaduw gewerkt wordt, een hoofddeksel en zonnebril gedragen wordt en zonnecrème wordt gesmeerd. 

Bouwbedrijven kunnen ook opteren om de werkdag vroeger te laten beginnen zodat er langer gewerkt wordt in de koele ochtendtemperaturen. Het is mogelijk dat de werkdag om 6 uur ’s ochtends begint en eindigt om 14u30.

In uitzonderlijke gevallen kan er tijdelijke werkloosheid ingeroepen worden omwille van slecht weer, in dit geval dus omwille van de hitte.  Maar dan moet de hitte, de werken onmogelijk maken en moet er een oorzakelijk verband zijn tussen de hitte en de onmogelijkheid om te werken. Dit kan enkel als bijvoorbeeld beton krimpbarsten vertoont door de hitte of het materiaal onhandelbaar is geworden bijvoorbeeld bij bepaalde dakwerken, het leggen van asfalt, het aanbrengen van verf of coating.

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.