Als het warme weer uw bouwactiviteit hindert

Gezien de voorspelde hoge temperaturen voor de komende dagen kan u als bouwbedrijf best extra maatregelen nemen om het werken bij deze warme temperaturen draaglijker te maken.

U dient o.a. aangepaste koele dranken ter beschikking van uw werknemers te stellen. Indien uw arbeiders blootgesteld zijn aan de zon moeten ze beschermingsmiddelen krijgen. Dat wil zeggen dat er zoveel mogelijk in de schaduw gewerkt wordt (eventueel door het spannen van een zeil). Tevens kan er best een hoofddeksel en een zonnebril gedragen worden. Daarnaast is het aangewezen dat u zonnecrème ter beschikking stelt en uw bouwvakarbeiders aanspoort om hen in te smeren.

U kan ook opteren om de werkdag vroeger te laten beginnen zodat er langer gewerkt kan worden in de koele ochtendtemperaturen. De werkdag kan in principe ten vroegste om 6 uur ’s ochtends beginnen om dan te eindigen om 14u30.

In uitzonderlijke gevallen kan u zelfs tijdelijke werkloosheid inroepen omwille van slecht weer, in dit geval dus omwille van de hitte.  Maar dan moet de hitte de werken onmogelijk maken en moet er een oorzakelijk verband zijn tussen de hitte en de onmogelijkheid om te werken. Dit kan enkel als bijvoorbeeld beton krimpbarsten vertoont door de hitte of het materiaal onhandelbaar is geworden bijvoorbeeld bij bepaalde dakwerken, het leggen van asfalt, het aanbrengen van verf of coating.

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.