Val niet uit de lucht! Constructiv lanceert Code van goede praktijk Steigers

Valnietuitdeluchtbanner

Werelddag "Veiligheid en gezondheid op het werk".


28 april 2017 is Werelddag veiligheid en gezondheid op het werk. Een goed moment om de gloednieuwe Code van Goede Praktijk voor het veilig monteren, demonteren en gebruiken van steigers te lanceren. Deze code moet bijdragen tot het terugdringen van het aantal arbeidsongevallen door een val van hoogte.

Deze publicatie past in de intensieve campagne Veilig werken op hoogte. Doel is het antal arbeidsongevallen door een val van hoogte met 15% te verminderen. Een val van hoogte is immers nog steeds de oorzaak van één op drie ernstige arbeidsongevallen in de bouw- en andere sectoren.

Bijkomend neemt Constructiv tal van andere initiatieven om de veiligheid en de gezondheid op het werk te bevorderen. Het gaat om gepersonaliseerd advies op de bouwplaatsen, financiële tegemoetkomingen bij opleidingen, uitwerken van een persoonscertificatieschema voor professionele steigerbouwers, ter beschikking stellen van toolboxes en preventiefiches, ...
           

Code van goede praktijk steigers

In het kader van de Constructiv-campagne "veilig werken op hoogte" resulteerde een unieke samenwerking in een Code van goede praktijk voor het veilig monteren, demonteren en gebruiken van steigers. Deze bestaat uit twee delen: een praktische invulling van de reglementering en technische oplossingen voor diverse steigertypes. U vindt deze code van goede praktijk op de website van Constructiv (bij Publicaties).
  

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.