Vanaf 1 juli: premie voor zonneboiler of warmtepomp enkel met RESCert-certificering

Vanaf 1 juli 2017 koppelt de Vlaamse overheid de toekenning van de premie voor een zonneboiler of een warmtepomp aan een "certificaat van bekwaamheid", kortweg RESCert-certificaat. Dankzij Bouwunie is het niet nodig dat iedere installateur (zaakvoerder of werknemer) die warmtepompen of zonneboilers plaatst, zo'n certificaat heeft. Hij/zij kan een beroep doen op een wel RESCert-gecertificeerde collega-installateur of keuringsorganisme voor de validatie van de installatie.


Wat is het RESCert-certificaat?

Een “certificaat van bekwaamheid “ (RESCert-certificaat) is een certificaat van ervaring en wordt toegekend op basis van het volgen van een erkende opleiding, het slagen voor een examen, toegang tot het beroep én relevante beroepservaring.

De lijst van installateurs die de (moeilijke !) opleiding met vrucht beëindigden, is voorlopig beperkt.
Bouwunie heeft er bij het Vlaams Energieagentschap sterk op aangedrongen om ook andere oplossingen te voorzien. Die zijn er gekomen.
 

Alternatieve aanpak

Niet-gecertificeerde installateurs kunnen zich laten bijstaan. Ofwel door een externe, andere gecertificeerde collega-installateur, ofwel door een RESCert-gecertificeerde persoon van een keuringsorganisme.
Zij valideren de goede uitvoering van de installatie én zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de installatie. Het certificeringsnummer van deze RESCert-gecertificeerde externe installateur of keuringsorganisme komt dan op het aanvraagformulier voor de premie.

Alle informatie over RESCert-certificatie: www.rescert.be (o.a. overzicht van de gecertificeerden) of www.energiesparen.be/installateur
                
warmtepomp1

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.