40 nieuwe EnergieBewuste Aannemers

Het label, een beloning voor een mooie inspanning

Wat betekent dat label nu? En hoe behaalden deze bouwbedrijven het?

Om te beginnen toonden de deelnemers hun kennis van energiebewust bouwen aan. Bij deze editie volgden de deelnemers met succes de opleiding binnenisolatie van Bouwunie i.s.m. Eurabo. Zij slaagden in het examen, dat nochtans niet van de poes is! Daarmee behaalden de deelnemers ineens ook het certificaat van ‘Aannemer Binnenisolatie’, van de Vlaamse overheid.

Daarnaast engageerden ze zich om energiebewust te (ver)bouwen, en dat ook te promoten bij hun (potentiële) klanten. Bovendien scholen ze ook hun medewerkers bij op vlak van energiezuinig (ver)bouwen, en/of werken ze samen met collega’s die ervaring en kennis hebben in deze materie. Last but not least controleerde het auditcomité ook of elke kandidaat wel degelijk in orde was met de vestigingswetgeving, geen sociale en fiscale schulden had en correcte ‘algemene voorwaarden’ (de kleine lettertjes op offertes, contracten…) hanteerde.

Een welgemeende proficiat dus aan de nieuwe ‘Energiebewuste Aannemers’!


Ook EnergieBewuste Aannemer worden?

Dat kan. Wil u ook de engagementen aangaan die we hierboven vermeldden? En wil u aantonen dat ook u kennis van zaken heeft? Dan heeft u drie mogelijkheden om deze kennis aan te tonen in het kader van het label:

  1. U volgt de opleiding ‘Helemaal mee met energiezuinig (ver)bouwen’, die Bouwunie geregeld organiseert. De eerstvolgende sessies plannen we dit najaar. Of u toont aan dat u een opleiding heeft gevolgd die daar minstens gelijkwaardig aan is.
  2. Of u toont aan dat u al minstens één energiezuinig project met succes gerealiseerd heeft. Dat kan zowel een nieuwbouwwoning als een renovatie zijn.
  3. Of u heeft een certificaat behaald dat erkend is door de Vlaamse overheid en dat in het kader van energiezuinig bouwen. Denk maar aan Rescert, de ATG-certificering bij het na-isoleren van spouwmuren en de certificering ‘binnenisolatie’.

 

Geïnteresseerd? Vraag dan de gedetailleerde voorwaarden op bij Mieke Bonnarens via Mieke.Bonnarens@bouwunie.be of op 0474 44 03 86.

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.