ConstruCity boven het doopvont.

ConstruCity

Brussels minister van Tewerkstelling en Economie Didier Gosuin heeft dinsdag ConstruCity ingehuldigd, een contactplek voor de bouwsector. Het gaat om een publiek-private samenwerking, waarbij de VDAB, Actiris, Bruxelles Formation, BRC Bouw en Constructiv de handen in mekaar slaan. Het doel: werkzoekenden in de bouwsector meer vacatures en werkgevers in de sector meer kandidaten voorstellen, en dat via informatie, toeleiding en begeleiding op maat.

De werkloosheid in Brussel is nog altijd hoog. Toch hebben bouwbedrijven nog steeds moeite om geschoolde arbeidskrachten te vinden. Behalve transport en logistiek is de bouwsector een van de meest veelbelovende in het Brusselse gewest.

Een one stop shop voor de bouw.

Volgens Gosuin is ConstruCity "het symbool van een mooie dynamiek van netwerkvorming, vereenvoudiging en integratie van alle gebruikers en bedrijven in het gewestelijke beleid inzake tewerkstelling en opleiding. De Brusselse werkzoekenden zullen hierbij gebaat zijn, want zij zullen kwaliteitsvolle opleidingen voor een bouwberoep kunnen volgen." Gabriël Delporte, voorzitter van Constructiv, zegt dat "duurzame tewerkstelling in de bouwsector realiseren, een absolute prioriteit is voor de volledige sector, in Brussel meer dan ooit."

Bedrijven zullen aan ConstruCity kunnen doorgeven welke geschoolde arbeidskrachten ze precies nodig hebben. Het contactpunt gaat dan op zoek naar kandidaten. Werkzoekenden zullen kunnen genieten van begeleiding gaande van informatie over opleiding tot stages om de verschillende beroepen in de sector te ontdekken.
 Bouwunie Vlaams-Brabant ligt mee aan de basis van de oprichting van ConstruCity.

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.