Indiening jaarverslag Interne dienst voor eind maart 2018

Een van de taken van de preventieadviseur is het opmaken van het jaarverslag van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (IDPBW). Dit verslag dat betrekking heeft op het voorbije kalenderjaar, dient overgemaakt aan de regionale directie van het Toezicht Welzijn op het Werk vóór 1 april.

Op de website van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg vindt u de formulieren alsook een verklarende nota.

Het ingevulde jaarverslag (dienstjaar 2017) moet voor 1 april 2018 bij de regionale directie van de Algemene Directie van Toezicht Welzijn op het Werk toekomen.

De inhoud van het jaarverslag is vastgelegd in bijlage III van het KB Interne dienst PBW, maar traditiegetrouw worden van overheidswege daarvoor de nodige standaardformulieren ter beschikking gesteld. Er werd opnieuw voorzien in drie modellen: formulier A voor ondernemingen met een interne dienst PBW zonder afdelingen, formulier B voor een onderneming met een interne dienst PBW met verschillende afdelingen en formulier C dat bestemd is voor een groep van werkgevers die gemeenschappelijk een dienst voor preventie en bescherming op het werk organiseren. Voor een doorsnee onderneming volstaat model A.

Er is ook een verklarende nota waarin de verschillende rubrieken van de versies A, B en C van het formulier toegelicht worden. Er wordt telkens duidelijk aangegeven voor welk formulier de toelichting bestemd is.

 

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.