Infoavond samenwerken met onderaannemers

Het provinciaal comité Oost-Vlaanderen voor de bevordering van de arbeid organiseert op donderdag 26 oktober in samenwerking met o.a. bouwunie een infoavond over samenwerken met onderaannemers.

De talrijke verplichtingen voor zowel de hoofdaannemer als de onderaannemer zullen vanuit diverse inspectiediensten toegelicht worden.

Vanuit de welzijnswetgeving is o.m. het toezicht van de aannemer op de onderaannemer van belang, vooral inzake het respecteren van de regels rond veilig & gezond werken.
Constructiv, de dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector, zal de concrete aanpak van veilig werken met onderaannemers aan de hand van praktijkvoorbeelden nader bespreken.

De ‘hoofdelijke aansprakelijkheid voor lonen’ en ‘verboden terbeschikkingstelling’ zal tijdens deze avond worden toegelicht van uit TSW.

Aanwezige personen op grote bouwwerven dienen geregistreerd te worden via de aanwezigheidsregistratie “checkinatwork”. Er is een inhoudingsplicht en een mogelijke hoofdelijke aansprakelijkheid voor de sociale schulden, en een verplichting tot de aangifte van de werken en onderaannemers in het kader van artikel 30bis van de RSZ-wet. De arbeidskrachten die sociaal verzekerd zijn in het buitenland, dienen aangemeld te worden via de LIMOSA-meldingen.

Ook het professioneel selecteren van een onderaannemer komt hier aan bod.

Klik hier voor het volledige programma.

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.