Digitale planafhandeling via het KLIP verplicht

Sinds de gasramp in Ghislenghien staat het probleem van de ligging van de ondergrondse nutsinfrastructuur hoog op de agenda bij de beleidsmakers. Ook voor Bouwunie Infrastructuurwerken is de digitale planafhandeling via KLIP een bijzonder belangrijk dossier. Onze aannemers wegenbouw en nutsinfrastructuur houden in dit belangrijk dossier de vinger aan de pols en werken actief mee aan KLIP Digitale Fase. Het is een infra-dossier dat we met de nodige aandacht volgen.

Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder Bouwunie: “Vanaf de inwerkingtreding van het nieuwe KLIP-decreet op 1 januari 2016, wordt de digitale planafhandeling via het KLIP verplicht en dit is een goede zaak. Belangrijk om weten, Bouwunie zette ook de diversifiëring van de tarieven op de dagorde, maar jammer genoeg werd daar tot op heden nog geen beslissing in genomen. Een planaanvraag voor een kleine putopening kost evenveel als een planaanvraag voor een groot werk.

Er zijn per 1 januari 2016 naast de diversifiëring van de tarieven toch nog een paar klippen te nemen. Vooreerst zijn niet alle KLB’s klaar om met KLIP digitale fase te werken. Bijgevolg zal er door de planaanvragers toch nog op verschillende wijzen moeten gewerkt worden. Daarnaast moet werk gemaakt worden van de off-line viewer. Deze is nu voorzien voor april 2016. Wij volgen dit van nabij op en hebben de vraag gesteld aan de overheid of het betalen van de planaanvragen met een paar maanden kon worden uitgesteld tot alles volledig operationeel is.”

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.