Bouwunie tevreden met boost voor energielening

Bouwunie is verheugd dat Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein de rente op de energielening wil verlagen naar 1%. Zo wil hij de Vlaming aansporen om te investeren in zonnepanelen en dakisolatie.

Deze maatregel komt niet alleen het milieu ten goede en heeft een gunstig effect op het behalen van de klimaatdoelstellingen, het is ook een belangrijke stimulans voor de bouwsector, benadrukt Bouwunie.

Bouwunie hoopt dat minister Tommelein in het ‘zonneplan’ de voorwaarden voor de energielening ook herbekijkt. Momenteel komen alleen het plaatsen van dakisolatie en zonnepanelen in aanmerking. Bouwunie vraagt een uitbreiding naar andere energiebesparende maatregelen zoals hoogrendementsglas en muurisolatie. Mieke Bonnarens, energieconsulente van Bouwunie: “Muurisolatie kan in sommige huizen en gebouwen een grotere kostenefficiëntie opleveren dan dakisolatie. Wie zijn woning wil isoleren, maakt best een plan van aanpak op met een deskundige aannemer.”

Verder zou een rente van 1% voor alle energiebesparende maatregelen in de energielening ook een vereenvoudiging betekenen voor aannemers en consumenten.

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.