Openbare opdrachten en isolatieschaarste, Vlaamse regering bereidt rondzendbrief voor

Isolatie in de spouwmuur

Het tekort aan courant gebruikte isolatiematerialen dreigt de planning van heel wat werven in het gedrang te brengen. Daarom wil de Vlaamse regering in de loop van september een rondzendbrief uitsturen naar de openbare besturen. De administratie buigt zich momenteel over de redactie van dat schrijven. Met de rondzendbrief wil de Vlaamse regering openbare opdrachtgevers aansporen om voldoende soepel om te springen met uitvoeringstermijnen en prijsherzieningen, te wijten aan problemen met de levering van isolatiematerialen. De rondzendbrief zal geen concrete maatregelen of richtlijnen opleggen, maar het wettelijk kader voor boeteclausules en prijsherzieningen verduidelijken en de mogelijkheden schetsen om conflicten daarmee op een constructieve manier op te lossen. Ook op federaal niveau wordt gewerkt aan een dergelijke rondzendbrief, maar omdat technische problemen daar voor vertraging zorgen, wou de Vlaamse regering niet langer wachten om zelf het initiatief te nemen.

Intussen blijft het afwachten of er ook maatregelen volgen voor mogelijke vertragingen in de plaatsing van dakisolatie waaraan een belastingvoordeel verbonden is. Laat ons eerst de kat uit de boom kijken en geen kunstmatige schaarste veroorzaken door voorbarige conclusies te trekken, luidt de voorzichtige reactie op het kabinet van minister van Energie Bart Tommelein.

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.