Wegwijs in de website


U heeft het gemerkt. De Bouwunie-website zit sinds februari in een nieuw jasje.

Hij bevat minstens zoveel informatie als voorheen maar is een pak gebruiksvriendelijker en moderner.
Met een krachtige zoekfunctie, actuele kennisartikels gebundeld in duidelijke rubrieken, nuttige tools binnen handbereik en een chronologisch overzicht van onze infosessies en opleidingen.
 

Inloggen

Rechts onderaan de header-foto vindt u een bordeauxrood kadertje met een sleutel en “Log in”. Leden van Bouwunie loggen daar in met hun lidnummer en paswoord. De velden worden automatisch aangevuld met uw gegevens. U kan ze altijd aanpassen.
Uw paswoord = uw postcode. Tenzij u uw paswoord (eerder) wijzigde, dan moet u uw aangemaakte paswoord ingeven.
Lidnummer en paswoord zijn best verschillend van elkaar.

Na het inloggen krijgt u toegang tot de voor niet-leden afgesloten gedeelten van de website.

Paswooord vergeten of paswoord wijzigen? Klik dan (als niet-ingelogde) op "Paswoord vergeten?". U krijgt een weblink toegestuurd (opgelet: deze gaat naar het e-mailadres van de hoofdcontactpersoon van uw onderneming zoals dit  in ons ledenbestand genoteerd staat). Klik in uw mail op deze link en geef vervolgens een nieuw paswoord in.
 

Op zoek naar info? Raadpleeg de artikels in de rubriek “Advies”

De artikels staan gegroepeerd per thema: juridisch, bouwfiscaliteit en btw, personeel, opleiding en veiligheid, energie, wonen en milieu, bouwsector in cijfers, bouwmanagement en bedrijfsvoering,
overheidsopdrachten en vervoer.
In elke rubriek kan u verder “graven”.

De kennisdatabank is een dynamisch geheel. We vullen hem continu aan met nieuwe bijdragen.
 

Handige tools om beter te ondernemen

Bij "Tools" vindt u een overzicht van enkele belangrijke cijfers en indexen. Het gaat dan om de actuele lonen, mobiliteit en vervoerskosten, bouwvakantie en rustdagen, vorstperiodes, waarden van S, I, K1 en K2 en verwijlintresten.
De pdf met de belangrijkste bouwindexen kan u downloaden bij Advies – Bouwsector in cijfers – Cijfers, indexen en bouwdata.

De handige tool “controleer uw aannemer” heeft een totale make-over gekregen. Hij ziet er nu niet alleen beter uit. Hij werkt ook veel efficiënter en vooral veel sneller. Deze tool is in eerste instantie bedoeld om een aantal (onder)aannemers in één keer te contriolere. Opgelet: bekijk ook de tip een beetje verder ...
We hebben ook een korte versie, "snelle controle", waarmee u 1 tot 10 aannemers met een muisklik controleert op fiscale en sociale schulden.

Andere nuttige tools zijn het berekeningsprogramma voor de mobiliteit, de KMI-tabellen (aparte toegangsprocedure) en “zoek een bedrijf” (opzoeken van een bedrijf in de KBO via het ondernemingsnummer).

U krijgt een snelle toegang tot enkele van deze tools via het vierkante blokje met 9 zwarte blokjes dat u links bovenaan onder de header-foto naast “Home” vindt.
 

Andere nuttige rubrieken

De andere rubrieken bevatten wat ze zeggen. Bij “Nieuws” vindt u onze persberichten en andere belangrijke nieuwtjes. Het overzicht van onze activiteiten en opleidingen staat onder “Agenda”. In de “Publicaties” vindt u onze pockets, wegwijzers, handboeken, brochures, folders, Bouwmemo’s, checklists, ... U kan ze – naargelang het geval – bij ons bestellen of onmiddellijk downloaden.
 

Tip

Voor een update van de website maakt u best het cachegeheugen (tijdelijke internetbestanden) van uw webbrowser leeg. Hierdoor laadt u de nieuwste versies van webpagina's en programma's in de browser.
Hoe u dat doet, leest u in ons artikel "Het cachegeheugen leegmaken"
 

Contact

Grasduin zeker eens doorheen de diverse pagina’s.

Heeft u hierbij opmerkingen of suggesties? Bel of mail ons, tel. 02 588 11 00, mail

          

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Dank u. We verwerken uw aanvraag zo spoedig mogelijk.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven.
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.