Simuleer de opzegtermijn van een bouwvakarbeider

Vanaf 1 januari 2018 worden nieuwe en langere opzegtermijnen van kracht voor bouwvakarbeiders die vallen onder het paritair comité 124. Dit wil zeggen dat vanaf die datum een nieuwe berekeningswijze geldt voor de opzeg van bouwvakarbeiders, waarbij het scharniermoment 1 januari 2014 erg belangrijk is.

De opzegtermijn van een bouwvakarbeider die in dienst trad vóór 1 januari 2014 bestaat uit 2 delen.
  • Deel 1: een opzegtermijn, uitgedrukt in kalenderdagen, op basis van de anciënniteit opgebouwd vóór 1/01/2014 en berekend aan de hand van de opzegregels van toepassing voor die datum;
  • Deel 2: een opzegtermijn, uitgedrukt in weken, op basis van de anciënniteit opgebouwd vanaf 1/01/2014 en berekend aan de hand van de nieuwe opzegregels.
Is de arbeider in dienst getreden vanaf 1 januari 2014 of nadien dan wordt de opzegtermijn, uitgedrukt in weken, berekend volgens de nieuwe opzegregels.

Bouwunie heeft onderstaande tool ontwikkeld om de nieuwe opzegtermijnen te simuleren. U kan de tool ook gebruiken om de opzegtermijn te simuleren conform de opzegregels die tot 31 december 2017 van kracht zijn. Er wordt geen rekening gehouden met speciale en bijzondere situaties. Hiervoor contacteert u best Bouwunie of uw sociaal secretariaat.
      

Ter info

De relancewet van 26 maart 2018 voorziet in aangepaste opzegtermijnen bij een ontslag door de werkgever in de eerste zes maanden van een arbeidsovereenkomst (alternatieve proefperiode). Deze nieuwe opzegtermijnen treden in werking vanaf 1 mei 2018. Opzegtermijnen betekend vanaf 1 mei kan u vanaf dan ook simuleren met deze tool.

                   

Stel ons hier uw vraag. Bouwunie-leden contacteren het Bouwunie-expertenteam ook snel via 02 588 11 00 of via info@bouwunie.be.

Bedankt voor uw vraag. Een van onze experts volgt uw vraag verder op.
Er is een onherstelbare fout opgetreden.
Er was een probleem bij het laden van het formulier.
De verwerking is bezig. Even geduld a.u.b.

Graag nog even uw gegevens zodat we u indien nodig kunnen contacteren:

  • {{ data.formData.vat_isvalid = ((data.formData.vat && contactRequestForm.vat.$valid)? '1':null) }}
  • validatie...

  • Vul alle velden volledig in. De verplichte velden zijn aangegeven. Kiest u om direct lid te worden? Dan neemt u steeds deel aan ledentarief aan deze activiteit.
Bouwunie verwerkt uw persoonsgegevens met het oog op leden- of prospectenbeheer. Indien u dit niet wil, volstaat een mail
U kan uw gegevens inkijken en laten aanpassen via een eenvoudig verzoek aan Bouwunie mét bewijs van identiteit.
Met vragen of klachten over gegevensverwerking kan u terecht bij de Gegevensbeschermingsautoriteit
Klik hier voor het algemeen beleid van Bouwunie inzake gegevensverwerking
 
Bouwunie vzw
Maria-Theresialaan 35
1800 Vilvoorde
Tel: 02 588 11 00
E-mail: info@bouwunie.be
Web:
Unizo vzw
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800 20 750
E-mail: ondernemerslijn@unizo.be
Web:
Uw passie verdient de beste ondersteuning.